Jonas Bruyneel is de nieuwe Letterzetter van Kortrijk

Cultuurjournalist, muzikant en schrijver Jonas Bruyneel is door de stad Kortrijk aangesteld als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. De in Kortrijk geboren Bruyneel volgt Bart Jaques op. De Letterzetter is onder meer de gastheer van het woordfestival Memento en hij wordt aangesteld om het woord in de publieke ruimte te brengen en jonge kunstenaars te coachen.

Jonas Bruyneel is de nieuwe Letterzetter van Kortrijk. De vorige Letterzetter Bart Jaques heeft de voorbije twee jaar met een groep van 15 talentvolle woordkunstenaars uit de regio gecoacht en een 15-tal toonmomenten in Kortrijk georganiseerd.

Jonas Bruyneel neemt de taak van Bart Jaques over. Hij moet als Letterzetter de volgende twee jaar het woord in de publieke ruimte brengen en jonge kunstenaars coachen.

Bruyneel is geboren in Kortrijk en woont op dit ogenblik in Gent. Hij schrijft als freelancejournalist voor verschillende publicaties en publiceerde de kortverhalenbundel "Voorbij het licht". Als muzikant leeft hij zich uit bij de popgroepen Uncle Wellington en Modern Art.

De stad Kortrijk is heel blij met de komst van Jonas Bruyneel. "We zijn erg trots op onze nieuwe Letterzetter, een jonge enthousiaste woordkunstenaar die de woordkunst op een unieke manier in beeld brengt", zegt schepen van Cultuur An Vandersteene.