Koningin Elizabeth sukkelt met het lintje voor Anna Wintour

Anna Wintour, de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, is opgenomen in de Orde van het Britse Keizerrijk voor haar verdiensten voor de mode en de journalistiek. Ze kreeg vanmiddag een lintje opgespeld van koningin Elizabeth in Buckingham Palace in Londen.

De Brits-Amerikaanse modejournaliste Anna Wintour is vanmiddag opgenomen in Orde van het Britse Rijk. In Buckingham Palace kreeg ze van koningin Elizabeth een lintje opgespeld voor haar verdiensten voor de mode en de journalistiek.

De 67-jarige Wintour is de hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van Vogue. Ze wordt door kenners omschreven als een van de invloedrijkste mensen uit de modewereld. Wintour heeft een Britse vader en een Amerikaanse moeder. Ze groeide op in Londen, maar vestigde zich in 1988 om de Amerikaanse Vogue te leiden.

Het opspelden van de onderscheiding verliep niet zo vlot als gepland. Koningin Elizabeth had moeite om de speld door de stof van de roze jas van Chanel te prikken.

PA