Macron loopt uit in de laatste peiling na televisiedebat

Op de laatste campagnedag van de Franse presidentsverkiezingen heeft de centrumkandidaat Emmanuel Macron zijn voorsprong op de rechtse populiste Marine Le Pen in de peilingen lichtjes vergroot. Zondag valt de beslissing.

Volgens een bevraging van Ipsos/Sopra Steria zag Macron na het enige televisiedebat tussen beide kandidaten zijn voorkeurstemmen stijgen naar 61,5 procent, een toename met 2,5 procent. Le Pen kwam in de vandaag gepubliceerde peiling in opdracht van de openbare omroep uit op 38,5 procent van de bevraagden

Maar 17 procent van de bevraagden heeft nog geen duidelijke kiesintentie. De vraag hoeveel en welke kiezers zich zullen onthouden, is nog een onzekere factor voor de beslissende ronde van zondag. De Ipsos-peiling werd gisteren uitgevoerd, een dag na het bitsige debat tussen Macron en Le Pen op televisie.

In een andere peiling van het instituut Elabe haalde Macron 62 procent en Le Pen 38. Vandaag was officieel de laatste dag van de verkiezingscampagne. In het weekend mogen geen nieuwe peilingen meer gepubliceerd worden.