Meisje toont nieuwe beenprothese aan schoolvriendjes

Vooral dankzij atleet Oscar Pistorius leerde de wereld deze sportieve beenprothese kennen. Maar ook voor de 7-jarige Anu uit Birmingham betekent de 'sports blade' een belangrijke verandering in haar bewegingsmogelijkheden. Toch is het altijd afwachten hoe andere kinderen daarop zullen reageren. Maar op de eerste dag dat het Britse meisje haar schoolvriendjes de nieuwe prothese toonde, reageerden die alvast erg enthousiast. Het filmpje ging de afgelopen dagen dan ook viraal.

Het been van Anu werd net na haar geboorte geamputeerd. Daarna kreeg ze een gewone beenprothese, die ze dagdagelijks draagt. Maar deze 'sports blade', die speciaal voor haar gemaakt werd, betekent toch zoveel meer, zo vertelde het meisje op BBC: "Nu kan ik sneller lopen. En kan ik beter dansen, namelijk street dance. Het been zit heus wel comfortabel. Daarom is die ook zo gemaakt."

Goedkoop is een dergelijke prothese alleszins niet, minimaal 2.000 pond, en hij moet meestal na een paar jaren vervangen worden. Het is onduidelijk in welke mate de overheid in de toekomst nog financieel zal tussenbeide komen.

Niet alleen op de speelplaats, ook op het internet waren de reacties hartverwarmend:

lees ook