Namiddagploeg bij Audi Brussels weer aan de slag na korte werkonderbreking

Bij de autofabriek Audi Brussels in Vorst heeft de namiddagploeg - zowat 800 werknemers - rond 15 uur even het werk neergelegd, maar intussen is het personeel weer aan de slag gegaan.
De ingang van de fabriek in Vorst (archieffoto).

Door een sterke vraag naar wagens van het kleine model Audi A1, dat tot 2018 in Brussel gebouwd wordt, vraagt de Duitse autobouwer de Brusselse fabriek om dit jaar 2.600 extra A1's te bouwen.

De directie stelde voor om die extra productie op te vangen door de namiddagploeg van maandag tot en met donderdag een uur langer per dag te laten werken, en dit negen weken lang. In ruil kunnen de werknemers dat extra uur voor 200 procent recupereren.

Dat voorstel stuitte op verzet en het is nu tijdelijk ingetrokken om naar een oplossing te zoeken. "De directie heeft gezegd dat ze de piste van 1 uur langer werken in de namiddag terug intrekken en dat we rond de tafel zullen zitten om te bekijken welke andere oplossingen er eventueel nog mogelijk zijn", zegt Hedwin De Clerck van het ABVV.