Prijs voor gepersonaliseerde nummerplaat wellicht na de zomer gehalveerd

De prijs voor een gepersonaliseerde nummerplaat wordt wellicht gehalveerd van 2.000 euro nu naar 1.000 euro na de zomer. Dat meldt federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR). Als hoofdreden wordt het dalende aantal aanvragen aangehaald.

Eind 2015 is de prijs van een gepersonaliseerde nummerplaat verdubbeld van 1.000 euro per stuk naar 2.000 euro. Sindsdien is het aantal aanvragen fors gedaald. Op het hoogtepunt in april 2014 werden nog 979 dergelijke nummerplaten aangevraagd, nu zijn er dat gemiddeld nog 100 à 200 per maand.

"De prijs is zonder enige twijfel één van de redenen van deze vaststelling en ik heb dus voorgesteld om terug te keren tot de oorspronkelijke prijs", meldt Bellot. De nummerplaten gaan dus binnenkort opnieuw 1.000 euro kosten. Wie voor de halve prijs een gepersonaliseerde nummerplaat wil aanvragen, moet nog even geduld uitoefenen. Pas tegen augustus zou alles wettelijk rond zijn.

Meest gelezen