Terugroepactie omdat gin dubbel zoveel alcohol blijkt te bevatten

In Canada zijn flessen van het bekende ginmerk Bombay Sapphire uit de rekken genomen, omdat bleek dat er geen 40 procent, maar 77 procent alcohol in zat. De flessen in kwestie zouden enkel op de Canadese markt zijn verkocht.
© Geff Reis - creative.belgaimage.be

Het Canadese agentschap voor de voedselveiligheid heeft winkeliers verplicht om de flessen van 1,14 liter met serienummer "L16304 W" uit de rekken te halen. Wie al dergelijke fles in huis heeft gehaald, kan die terugbrengen of weggieten. "Een hoeveelheid gin is gebotteld vooraleer het alcoholgehalte was gedaald tot 40 graden", klinkt het in een persbericht. "Het alcoholpercentage bedraagt 77 graden." Volgens hetzelfde agentschap zijn er nog geen slachtoffers gevallen, maar wordt het drinken van de flessen wel ten zeerste afgeraden.

Het is overigens de tweede keer op korte tijd dat Canadezen te sterke alcohol aantreffen in de winkel. In maart zijn vodkaflessen van het lokale merk Georgian Bay er uit de rekken gehaald, omdat het 81 procent in plaats van 40 procent alcohol bevatte. Bacardi, het moederbedrijf achter Bombay Sapphire, benadrukt dat de flessen enkel in Canada zijn verkocht. Wie dit weekend dus een gin-tonic wil drinken, kan dat met een gerust gemoed doen.