Vliegtuigen gehinderd door laserstralen bij landing in Zaventem

Verschillende vliegtuigen zijn gisteravond bij hun landing in Zaventem gehinderd door laserstralen. Dat is strafbaar en gevaarlijk. De politie is nog op zoek naar de dader.

"We zijn om iets na 22 uur 's avonds gewaarschuwd dat er een aantal vliegtuigen bij het landen gehinderd waren door lichtstralen", vertelt Niels Meert van de Dienst Integrale Veiligheid van de gemeente Zaventem. "We hebben dan via de 101-centrale naar alle buurtinformatienetwerken een bericht gestuurd om te kunnen achterhalen wie die stralen naar de landende vliegtuigen heeft gestuurd."

Volgens Meert gebeuren dergelijke incidenten "heel af en toe", vaak gaat het dan om mensen die met laserpennen naar vliegtuigen wijzen. "We trachten de bewoners op alle mogelijke manieren te sensibiliseren dat landende vliegtuigen niet mogen gehinderd worden."

De oproep voor informatie heeft voorlopig nog niets opgeleverd. De politie is op zoek naar de dader.