VS legt antidumpingheffing op voor Belgisch staal

De Amerikaanse regering legt een antidumpingheffing op voor bepaalde staalproducten uit acht landen, waaronder Belgie. De VS vindt dat de geviseerde bedrijven hun producten verkopen onder een eerlijke prijs. In ons land zou niet Arcelor-Mittal getroffen zijn, de grootste staalproducent van het land, maar wel NMLK uit Clabecq, een afdeling van een Russisch staalconcern.
AP2006
Heet plaatstaal wordt op maat gesneden.

De Amerikaanse Commissie Internationale Handel (ITC) is van oordeel dat de plaatselijke industrie schade ondervindt door de invoer van "koolstof-gelegeerd op lengte gesneden vlakstaal" (carbon, alloy steel cut-to-length plate) uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Korea en Taiwan.

Volgens de ITC wordt het staal in de VS verkocht "onder een eerlijke prijs". Als gevolg zal het Amerikaanse ministerie van Handel een antidumpingheffing opleggen op de invoer ervan, klink het. Die zal niet retroactief worden opgelegd voor 14 november 2016.

Volgens een woordvoerder van ArcelorMittal Gent zijn ArcelorMittal Gent en Luik niet getroffen door de maatregel. Wel zou de maatregel plaatstaal viseren van NMLK uit Clabecq, een onderafdeling van een Russisch concern.