Cafébazin Nancy uit "Flying doctors" is overleden

De Australische actrice Val Jellay, bij het grote publiek bekend als Nancy uit "Flying doctors", is overleden. Ze stierf enkele maanden voor haar 90e verjaardag aan een longontsteking.

In "Flying doctors" bemande Val "Nancy" Jellay de hotelbar in Coopers Crossing waar het medische team na de ingrepen en avonturen kon bekomen met een borrel en een babbel. Vooral dat laatste, want Nancy was van elke roddel op de hoogte.

Ze werd achter de toog trouwens loyaal bijgestaan door Vic, vertolkt door Maurie Fields (1926-1995), die ook in het echte leven haar man was. "Ze is nu terug bij haar geliefde Maurie", schrijft haar zoon Marty Fields op Twitter. (lees verder onder de tweet)

Val Jellay, die in september 90 jaar zou zijn geworden, begon haar carrière in het variététheater. Haar bekendste rol was die in "Flying doctors", maar ze was daarnaast in verschillende andere Australische soaps en series te zien, waaronder "Neighbours", Prisoner" en "Homicide".