Schets van "Sgt. Pepper's"-hoes gaat onder de hamer

Een tekening die John Lennon maakte van de platenhoes van het legendarische Beatlesalbum "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" gaat binnenkort onder de hamer in het Hard Rock Café in New York. De schets zou tussen 40.000 en 60.000 dollar moeten opbrengen.

De schets werd gevonden toen nieuwe bewoners hun intrek namen in Kenwood, het buitenhuis van John Lennon in Surrey. Daar schreef hij een groot deel van het album.

Op de tekening is de iconische lp-hoes goed te herkennen: de vier Beatles in uniform achter een drumstel, de groepsnaam in bloemen op de voorgrond en achteraan een mensenmenigte. Wanneer Lennon de tekening precies maakte, is niet duidelijk. Na de lancering van de hoes, of als ontwerp ervan? Volgens de overlevering was het Paul McCartney die het idee voor de hoes leverde.