Bevestigd: Omstreden Netflix-serie "13 reasons why" krijgt tweede seizoen

Er komt een tweede seizoen van de omstreden reeks "13 reasons why". Dat heeft producent Netflix bekendgemaakt na enkele dagen van geruchten. De nieuwe afleveringen staan gepland voor 2018.

Een tweede seizoen van de reeks hing al een tijdje in de lucht. Showrunner Brian Yorkey liet onlangs nog verstaan dat Hannah Baker - ondanks de zelfmoord - te zien zal zijn in de tweede reeks, als die er ook zou komen. 

Een ballonnetje dat nu ook in praktijk wordt omgezet. Met de boodschap "hun verhaal is nog niet gedaan" kondigde Netflix vandaag het nieuwe seizoen aan op Twitter. 

Veel details zijn er nog niet, maar volgens The Hollywood Reporter zou het opnieuw om dertien afleveringen van een uur gaan. Het seizoen staat sowieso pas voor 2018 gepland. 

"13 reasons why"

"13 reasons why" gaat over een 16-jarig meisje dat zelfmoord pleegt en een boodschap achterlaat voor 13 personen die daar volgens haar mee schuld aan hebben. De reeks is onder meer omstreden omdat de zelfdoding van het meisje erg expliciet in beeld wordt gebracht. Uit onderzoek blijkt dat zoiets kan aanzetten tot kopieergedrag. Netflix weigert ook om in ons land te verwijzen naar de Zelfmoordlijn.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen