Blanche laat witte jurk in de kast en gaat voor zwart

Enkele dagen voor ze op het podium verschijnt, heeft de Belgische Songfestivalkandidate Blanche beslist dat ze voor een andere jurk kiest. Niet de witte die eerst was voorgesteld, maar een zwarte. "Ze voelt zich zo beter op haar gemak", zegt Peter Van de Veire.

Vorige week repeteerde Blanche in Kiev voor het eerst in wat haar podiumoutfit zou worden: een lange witte jurk in witte tule met zilveren bloemen. Maar enkele dagen voor ze op het podium verschijnt in de eerste halve finale, kiest ze nu toch voor een andere jurk. Dat heeft Peter Van de Veire van MNM vernomen bij haar platenfirma.

Van de Veire heeft de zwarte jurk nog niet gezien, maar ze zou meer de stijl zijn van de zwarte jurk die Blanche droeg tijdens "The Voice Belgique". "Ze voelde zich daarin meer op haar gemak", zegt Van de Veire. "De jurk is alleszins minder bombastisch."

Of de zwarte jurk ook ontworpen is door Johanne Riss, de Belgische ontwerpster van de witte jurk, wist hij niet. Op de jurk na, zou er aan de act van Blanche verder niet veel gesleuteld worden.

Hoe de jurk eruit zal zien, zal in elk geval morgen blijken tijdens de generale repetitie.