Kleinzoon van president Kennedy ontvouwt politieke ambities

In een interview met "America Today" heeft John Schlossberg, de enige kleinzoon van de vermoorde Amerikaanse president John Kennedy, laten doorschemeren dat hij politieke ambities heeft. Hij sprak ook zijn bewondering uit voor voormalig president Barack Obama. Ook zijn moeder Caroline Kennedy zou naar een senaatszetel lonken.
2017 Invision

Het was het eerste interview van de 24-jarige John Bouvier Kennedy Schlossberg die zopas is afgestudeerd aan de universiteit van Yale en nu rechten gaat studeren in Harvard, waar ook Barack Obama kennis heeft opgedaan.

In het interview sprak Schlossberg een grote bewondering uit voor Obama en dan vooral diens inzet voor een universele ziekteverzekering en de strijd tegen de klimaatverandering. Laat dat nu net twee verwezenlijkingen zijn die huidig president Donald Trump fors wil terugschroeven.

Schlossberg had lof voor de "politieke moed" van Obama en zei geïnspireerd te zijn door diens visie voor Amerika en de ambitieuze beloften die hij in 2008 gemaakt heeft. Wie tussen de lijnen leest, ziet daar zelf ook politieke ambities achter.

"Ik ben erg fier op de erfenis van Kennedy", zei Schlossberg nog, "maar ik probeer mijn eigen weg te gaan", klonk het.

AP1962

Een Kennedy als nieuw boegbeeld van de Democraten?

Schlossberg gaf het interview samen met zijn moeder Caroline, de oudste dochter van de vermoorde president. Zij is drie jaar lang VS-ambassadeur in Japan geweest en heeft in januari ontslag genomen.

Caroline Kennedy woont in New York en er zijn sterke geruchten dat ze een oogje heeft op een senaatszetel voor die staat die eerder ingenomen werd door haar oom, Robert Kennedy, voormalig minister van Justitie onder John Kennedy die tijdens de kiescampagne van 1968 ook werd doodgeschoten.

De timing en de inhoud van het interview doen vermoeden dat de Kennedy-clan opnieuw op het voorplan wil treden. Na het vertrek van Barack Obama en de onverwachte nederlaag van Hillary Clinton verkeert de Democratische partij in shock.

Er is de roep naar nieuwe leiders en mogelijk zien de Kennedy's de kans nu schoon om het machtsvacuüm bij de Democraten op te vullen. John Schlossberg, die zich net als zijn grootvader tooit met de bijnaam "Jack", is nog erg jong, maar langetermijnplanning was altijd al het sterkste punt van de Kennedy's.