Plein bij Louvre even uit voorzorg ontruimd

Nabij het Louvre in de Franse hoofdstad Parijs is een tijd lang het plein ontruimd waar de presidentskandidaat Emmanuel Macron vanavond zijn aanhangers wou toespreken. Er werd alarm geslagen nadat er een verdachte tas werd opgemerkt, maar het plein is inmiddels opnieuw vrijgegeven.
2017 Getty Images

Het gaat om de Esplanade du Louvre, het binnenplein van het bekende museum in Parijs. Net naast de piramide van het Louvre is een podium ingericht voor de aanhangers van Macron.

Vanavond zal Macron daar een toespraak geven voor zijn aanhangers als een eerste reactie op de uitslag van de presidentsverkiezingen.

Eerst was onduidelijk wat er precies aan de hand was, maar daarna liet de politie weten dat er uit voorzorg ontruimd werd, om het plein te controleren. Dat gebeurde nadat er een verdachte tas was gevonden. Op dat ogenblik waren er ongeveer 300 journalisten ter plaatse.

Toen de kust veilig bleek, werd het plein weer vrijgegeven.

Noodtoestand

In Frankrijk is nog altijd de noodtoestand van kracht na een serie bloedige terreuraanslagen. Er zijn dan ook strenge veiligheidsmaatregelen om aanslagen te voorkomen tijdens de presidentsverkiezingen.

Het Louvre is een voormalig koninklijk paleis in het centrum van Parijs en nu een wereldvermaard museum. In februari werd het Louvre nog opgeschrikt door een schietpartij. Een Egyptenaar die met twee rugzakken het Louvre probeerde binnen te dringen, werd er door een militair neergeschoten nadat de man een mes had getrokken.