Sociale beweging Hart boven Hard betoogde in Brussel

In het centrum van Brussel zijn enkele duizenden mensen opgedaagd voor een parade van de sociale beweging Hart boven Hard. Het is het derde jaar op rij dat Hart boven Hard op straat komt tegen het beleid van de regering-Michel.

Volgens de politie waren er ongeveer 5.000 manifestanten opgedaagd. De organisatoren dachten eerder aan 10.000. Die kantten zich tegen het regeringsbeleid en eisten een meer solidaire samenleving.

Woordvoerder Wouter Hillaert stelde het wat concreter. Zo wil hij dat de regering een arbeidsduurvermindering doorvoert omdat er nu zo veel mensen met een burn-out rondlopen. Ook wil hij dat alle uitkeringen boven de armoedegrens zouden uitkomen, iets wat in het regeerakkoord staat, maar waarvan weinig werk wordt gemaakt.

Tenslotte pleitte hij ook voor meer hernieuwbare energie wat tot veel banen zou kunnen leiden. "Wij willen de mens met al zijn rijkdom niet slachtofferen aan een economisch systeem waarvan duidelijk wordt dat het niet alle uitdagingen aankan", aldus Hillaert.

Het is het derde jaar op rij dat Hart boven Hard op straat komt.