20 jaar cel voor man die zorgbehoevende moeder doodde

De rechtbank heeft een 58-jarige man uit Merksem veroordeeld tot 20 jaar cel voor de moord op zijn zorgbehoevende moeder van 83 jaar. De man beweerde dat zijn moeder meermaals aangegeven had dat ze wilde sterven, maar andere familieleden spraken hem tegen.

De vijftiger had zijn moeder vorig jaar verstikt met een kussen in hun appartement, waar de man zijn moeder verzorgde. Volgens hem ging haar gezondheid snel achteruit en had ze al meerdere keren aangegeven dat ze wilde sterven, maar andere familieleden spreken dat tegen. Na de moord had de man nog geld afgehaald en in Antwerpen wat rondgedoold. Daarna stapte hij zelf naar de politie om zich aan te geven. 

Zijn advocaat had de vrijspraak gepleit op basis van de onweerstaanbare dwang, maar de rechtbank volgde hem daar niet en gaf de vijftiger twee jaar meer dan het Openbaar Ministerie gevorderd had.

Meest gelezen