"Blanche heeft het meer dan behoorlijk gedaan in juryfinale"

Blanche heeft vanavond haar juryfinale afgewerkt op het podium van het Eurovisiesongfestival in Kiev. De Songfestivalkenners André Vermeulen (VRT) en Philippe Houtermans (Songfestival.be) vermoeden dat haar opvoering van "City lights" de vakjury's overtuigd heeft om haar naar de finale van de liedjeswedstrijd te stemmen. "Het was haar beste prestatie tot nog toe in Kiev", aldus Houtermans.
AFP or licensors

Blanche heeft vanavond een puike prestatie geleverd op het Songestival in Kiev. Op basis van de juryfinale van de eerste halve finale van morgen reiken de verschillende vakjury's 50 procent van alle punten uit.

"Het was een heel belangrijke avond voor Blanche en ze heeft niet ontgoocheld. In haar zwarte jurk bracht ze haar beste vertolking van "City lights" tot nog toe. Vocaal zat het goed en de act was breekbaar, fragiel en mooi", reageert Philippe Houtermans vanuit Kiev.

"Bij het begin van haar nummer keek Blanche wat angstig, maar dat kan de bedoeling geweest zijn van haar act. Daarna zag ze er wat timide uit en uiteindelijk lachte ze enkele keren. Ik heb een goed gevoel na haar optreden en ik vermoed dat ze met deze prestatie goed op weg is naar de finale van de liedjeswedstrijd."

Philippe Houtermans zag ook sterke optredens van de kandidaten uit Portugal en Finland. "Die staken er vocaal bovenuit en ik vermoed dat ook Zweden zo goed als zeker is van de kwalificatie voor komende zaterdag."

De optredens van Slovenië en Albanië waren dan weer heel wat minder. "Vooral voor de Sloveense zanger was dat jammer. Hij heeft de voorbije dagen indruk gemaakt, maar vanavond leverde hij zijn slechtste prestatie tot nu toe. Albanie was heel schreeuwerig."

Ook André Vermeulen reageerde na het optreden van Blanche enthousiast. Op zijn Facebookpagina tekende de VRT-journalist op: "Nieuws uit kiev: heel behoorlijke prestatie van Blanche in de semi-finale voor de jury's!". Morgenavond wordt bekendgemaakt of Blanche doorstoot naar de finale in Kiev. De punten die ze krijgt worden zaterdag pas na de finale van het Songfestival bekendgemaakt.

AFP or licensors

Meest gelezen