Betoging tegen economische plannen van Macron

In Parijs betogen enkele duizenden mensen tegen de verkiezing van Emmanuel Macron tot president van Frankrijk. Ze zijn het niet eens met de economische hervormingen die Macron wil doorvoeren.

Enkele kleinere linkse vakbonden, verenigd in een "Sociaal Front", hebben opgeroepen om op straat gekomen. Ze denken dat Macron het land zal leiden als een onderneming en dat zijn sociaal beleid te wensen zal overlaten.

Het Front had voor de tweede ronde van verkiezingen laten weten dat het geen van de beide presidentskandidaten wilde steunen en had opgeroepen tot protest, "onafhankelijk of de pest of de cholera aan de macht zou komen".

De betogers zijn nog altijd niet te spreken over de arbeidswet van  president Hollande, ondanks het massale protest ertegen. Ze verzetten zich dan ook tegen het voornemen van de nieuwe president Macron om de arbeidsmarkt nog meer te versoepelen.

"Heel weinig mensen hebben uit overtuiging voor Macron gestemd", zegt een betoger. "We zijn hier om te tonen dat we hem niet gaan laten doen." De nationale bonden hebben zich niet achter de betoging geschaard, al zijn zij ook ongerust over de plannen van Macron.

Meest gelezen