Chinees Sihao He opent eerste KEW voor cello in Flagey

68 kandidaten uit 22 landen nemen deel aan de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. De eerste ronde is vanmiddag van start gegaan in Flagey. De Chinese cellist Sihao He mocht de wedstrijd openen. Zaterdag worden de halvefinalisten bekendgemaakt.

68 cellisten zijn naar Brussel gereisd om deel te nemen aan de eerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. De cello is nog nooit aan bod gekomen in de prestigieuze muziekwedstrijd die de voorbije decennia focuste op viool, zang en piano.

De eerste kandidaat in de eerst ronde was de Chinees Sihao He. Tot en met zaterdag treden de 68 kandidaten op in Flagey. Het gaat om 21 vrouwen en 47 mannen. Bij de kandidaten is er geen Belgische muzikant. Duitsland en de VS zijn het best vertegenwoordigd met elk tien kandidaten.

De Koningin Elisabethwedstrijd voor cello loopt nog tot en met zaterdag 3 juni. Dan wordt in Bozar bekendgemaakt welke muzikant de prestigieuze muziekwedstrijd wint.

Meest gelezen