Chris Rock laat alle smartphones blokkeren in Sportpaleis

Live Nation gaat tijdens het optreden van de Amerikaanse komiek Chris Rock in september alle smartphones blokkeren in het Sportpaleis. Chris Rock heeft de techniek van het "lock screen zakje" voor smartphones al uitgerold tijdens zijn tournee door de VS. De bezoekers mogen hun smartphone op zak houden, maar moeten het toestel in een zakje stoppen.

De bezoekers van het optreden van de Amerikaanse komiek Chris Rock in het Sportpaleis op 29 september zullen hun smartphone niet kunnen gebruiken in de concertzaal.

Op vraag van Chris Rock en zijn entourage zal Live Nation het "lock screen zakje" uitrollen bij alle bezoekers. De bezoekers met een smartphone zullen hun toestel moeten opbergen in een speciaal zakje, dat de smartphone uitschakelt. Ze mogen hun toestel wel zelf op zak houden.

"De bezoekers zullen steeds de mogelijkheid hebben om hun smartphone te gebruiken wanneer ze de zaal verlaten. Chris Rock wil een telefoonvrije omgeving tijdens zijn optreden. Het gebruik van smartphones verstoort zijn show en hij staat helemaal alleen op het podium", zegt Nele Bigare van Live Nation.

"Chris Rock wil ook verhinderen dat er fragmenten van zijn show gepubliceerd worden op het internet. Sommige artiesten leven van de sociale media, anderen sturen dat liever zelf. Chris Rock is zo iemand."

Live Nation zal het systeem voor het eerst uittesten in België tijdens het optreden van Chris Rock op 29 september in het Sportpaleis in Antwerpen.

Meest gelezen