De beelden van de Franse verkiezingsavond die u niet mag missen

Van de ellenlange intro van kersvers president Emmanuel Macron over de per ongeluk uitgezonden oefenversie van zijn speech tot een dansende Marine Le Pen. Dit zijn de hoogtepunten van de tweede en laatste ronde van de Franse presidentsverkiezingen.

1. Macron maakt ellenlange intrede op tonen Europese hymne

Het was een historisch moment gisteren toen de kersverse Franse president Emmanuel Macron niet op de tonen van de Marseillaise, maar wel op de Europese hymne zijn intrede maakte. Symbolisch was het een belangrijk moment, maar het bleef maar duren. Zeker omdat zijn aanhangers toen al een tijdje aan het wachten waren. Uiteindelijk duurde het maar liefst 4 minuten voor Macron aan zijn toespraak kon beginnen.

2. Marine Le Pen danst de nederlaag van zich af

Marine Le Pen is na de toespraak waarin ze haar nederlaag toegaf, niet bij de pakken blijven zitten. De Franse zender TF1 kon deze beelden maken waarin te zien is dat ze zich kort na de speech al helemaal liet gaan op de dansvloer om zo de nederlaag van zich af te dansen.

3. Zo kwamen de Fransen te weten wie hun nieuwe president wordt

Verkiezingen zijn momenten bij uitstek waarbij nieuwszenders groots uitpakken met spectaculaire grafiek. In Frankrijk is dat niet anders. Met een aftelklok en een soort hologram van beide kandidaten voor een geanimeerde versie van het Élysée komen de Fransen te weten dat Macron hun nieuwe president wordt.

4. Macron oefent zijn speech... niet beseffend dat hele wereld toekijkt

Wellicht zonder het te beseffen zijn de beelden van een oefenende Macron de hele wereld rondgegaan. We zien de toekomstige president een laagje schmink krijgen, waarna hij kort zijn speech oefent. Op het einde draait hij gespeeld even van zijn stokje. Hier lijkt hij alvast veel menselijker dan tijdens de uiteindelijke speech.

Meest gelezen