Elke provincie heeft voortaan zijn kinderwenshuis

Vanaf vandaag heeft elke Vlaamse provincie een kinderwenshuis. Dat is een plaats waar mensen die problemen hebben om kinderen te krijgen psychologische begeleiding kunnen krijgen. Voor medische hulp kunnen zij terecht in fertiliteitscentra, maar die zijn vooral met medische zaken bezig.
© Medicimage

Naast het bestaande (en eerste) kinderwenshuis in Diest komen er kinderwenshuizen bij in Zemst, Brugge, Destelbergen, Herentals en Genk. Ze zijn ondergebracht in het Huis van het Kind.

Naast medische begeleiding hebben wensouders ook psychologische steun nodig, zegt één van de initiatiefnemers, Lode Goddeeris van de KU Leuven: "We weten dat die koppels vaak nood hebben aan reflectie aan wat hen overkomt of hen overkomen is. De kinderwenshuizen ondersteunen die koppels, helpen mee om beslissingen te nemen en plaats te geven aan rouwen en verdriet."

Meest gelezen