Is dit het slechtste lied van het Songfestival?

Met de grootste verwachtingen nemen kandidaten in de diverse Europese landen deel aan de voorselecties van het Songfestival. Eens gekozen is het toewerken naar de grote avond om daar zoveel mogelijk kijkers in te palmen met een nummer dat je land alvast top vond. Maar dan kan het plots anders uitdraaien, als blijkt dat je nummer nauwelijks gesmaakt wordt. Dit jaar is die eer weggelegd voor de kandidaat uit Slovenië. Maar is het lied van Omar Naber wel zo slecht en waarom dan wel?

Al sinds zijn selectie bengelt de 35-jarige Omar Naber met zijn ballade "On my way" bij de bookmakers onderaan de lijst, soms afwisselend met de bijdrage uit San Marino. Maar deze laatste heeft wel veel bekijks met zijn promotievideo op YouTube, terwijl “On my way" daar nauwelijks de aandacht trekt. Vanavond treedt hij op in de halve finale waar ook onze Blanche te zien is. Maar in tegenstelling tot de Belgische kandidate lijkt Naber dus kansloos met dit nummer:

Op diverse Songfestivalwebsites stonden volgende redenen voor deze "slechte song" te lezen:

 • "Het nummer werkt op mijn lachspieren. Wat een drama. Knappe vent in een mooie jas, dat wel."
 • "Wat is dit toch ouderwets!"
 • "Gillen, en blijven gillen. En dat is dan een man."
 • "Het is saai, emotieloos gezongen. Nee niets."
 • "Hij is niet echt onaangenaam om naar te kijken. Maar het lied, kom op jongens, dat kan echt niet."
 • "Gedateerd is een ding, maar dit is allemaal wel heel erg voorspelbaar."
 • "Saai … geeuw …"
 • "Dat Slovenië zo'n geantidateerd lied DURFT sturen."
 • "Uitgekauwde cliché jaren 80 ballade. Slovenië mag wat mij betreft weer in de semi blijven steken."
   

Naber, die al in 2005 aan het Songfestival deelnam, hoopt wellicht nog op een mirakel, toen hij antwoordde op de vraag wat zijn kansen zijn: "Je moet niet alleen goed zijn om hier goed te scoren. Je moet ook geluk hebben. Dat ik nu voor de 2e keer kan deelnemen, betekent toch al dat ik het geluk aan mijn kant heb, niet?"

Of dat zo zal blijven, zal zich dus vanavond uitwijzen. Slovenië heeft het startnummer 17 in de halve finale.

Meest gelezen