Marion Maréchal-Le Pen stapt uit de politiek

Marion Maréchal-Le Pen, het nichtje van FN-boegbeeld Marine Le Pen en zelf ook verkozene voor de partij, stapt uit de politiek. Volgens verschillende Franse media zal ze dat nieuws morgen aankondigen.
AFP or licensors

De 27-jarige Marion Maréchal-Le Pen, nichtje van Marine en kleindochter van Jean-Marie, is raadslid voor het Front National in de Zuid-Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, maar zal geen kandidaat zijn voor de parlementsverkiezingen van 11 en 18 juni. 

Marion Maréchal-Le Pen zou haar tante en verschillende andere FN-leden al op de hoogte hebben gebracht van haar beslissing "om persoonlijke redenen". Ze behoort tot de rechtervleugel van de extreemrechtse partij, terwijl Marine Le Pen afgelopen zondag na de presidentsverkiezing aankondigde dat ze het FN grondig wil vernieuwen.

Marion Maréchal-Le Pen werd lange tijd getipt als de opvolgster van haar tante Marine. Haar grootvader Jean-Marie, door Marine aan de kant gezet bij het FN, liet zich in de aanloop naar de presidentsverkiezingen nog ontvallen dat zijn kleindochter een betere kandidate voor de presidentsverkiezingen was geweest dan zijn dochter Marine.

Meest gelezen