Rolling Stones houden geen halt in België tijdens Europese tournee

De Rolling Stones gaan deze herfst rondtoeren in Europa. De "No filter tour" start op 9 september in Hamburg in Duitsland en doet negen verschillende Europese landen aan. Naast Duitsland staan ook Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden en Nederland op het programma. Dat heeft de Britse band op zijn officiële website bekendgemaakt. België staat op dit moment niet op de agenda.

Eind vorig jaar kwamen Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood en Charlie Watts naar buiten met hun eerste studioalbum in tien jaar. Die plaat, "Blue & lonesome", is een hommage aan de beginjaren van de band, toen Mick Jagger & co als bluesmuzikanten optraden in clubs en cafés in Londen.

De Stones zullen hun fans tijdens de twee maanden durende tournee naar eigen zeggen trakteren op een setlist vol klassiekers als "Gimme shelter", "Paint it black", "Tumbling dice" en "Brown sugar", maar brengen ook enkele nieuwe nummers.

De Rolling Stones behoren met hits als "(I can't get no) satisfaction" en "Angie" tot een van de meest succesvolle rockbands ter wereld.

Meest gelezen