Tiener die gratis kipnuggets vraagt, breekt Twitterrecord van Oscarselfie

Een Amerikaanse jongen van 16 die een fastfoodketen vraagt om een jaar lang gratis kipnuggets. Dat is de nieuwe meest geretweete tweet aller tijden. In iets meer dan een maand tijd werd de tweet 3,45 miljoen keer geretweet. Daardoor is de Oscarselfie van Ellen DeGeneres uit 2014 niet langer de recordhouder.

"Hoeveel retweets voor een jaar gratis kipnuggetsts?" Die vraag stelde de 16-jarige Carter Wilkerson uit Reno, Nevada op 5 april via Twitter aan fastfoodketen Wendy's. Die antwoordde meteen: "18 miljoen". Wilkinson postte een screenshot van zijn conversatie op Twitter met een vraag om hulp.

(Lees voort onder de tweet)

En tot zijn verbazing kwam die hulp er ook. De tweet ging viraal en na twee dagen stond de teller al op 1 miljoen retweets. Grote bedrijven zoals Google, Amazon en Apple deelden de tweet en ook verschillende bekende mensen met veel volgers sprongen op de kar. Na iets meer dan een maand is het record een feit.

Het vorige record dateert al uit 2014. Oscarhost Ellen DeGeneres nam toen een selfie op de ceremonie met onder meer Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. "Stop dit onmiddellijk. Ik heb zo hard gewerkt voor dat record... en die kerel vraagt gewoon om nuggets?", grapte ze onlangs in haar show.

(Lees voort onder de tweet)

Wendy's had beloofd om 100.000 dollar te schenken aan een goed doel als het Twitterrecord gebroken werd. Dat geld gaat naar een organisatie die een permanente thuis zoekt voor kinderen in de pleegzorg.

Wilkerson heeft op Twitter iedereen bedankt voor de steun en de hulp. "En nu op naar de 18 miljoen!"

Meest gelezen