Vermoorde Britse artsen in Boston stuurden laatste sms: "Gewapende man in huis"

De Amerikaanse stad Boston, in de staat Massachusetts, is in de ban van de dubbele moord op twee anesthesisten. De artsen, die verloofd waren, werden opgehangen gevonden in een luxueus appartement. De vermoedelijke dader werd gearresteerd en ligt in het ziekenhuis, maar niemand kent voorlopig zijn motief.
Een politiewagen in de buurt van het penthouse waar het koppel werd gevonden.

Op alle Britse en Amerikaanse sites staan momenteel foto's van Richard Field (49) en Lina Bolanos (36). Beide anesthesisten zouden afkomstig zijn uit Londen, maar werden opgehangen en met doorgesneden keel gevonden in een luxueus penthouse in Boston. De bevoegde procureur liet vandaag weten dat dokter Field nog twee berichtjes stuurde naar een vriend. In één daarvan stond: "Gewapende man in huis".

Die vriend belde de politie, die ogenblikkelijk naar het penthouse vertrok. Daar aangekomen vonden ze de lichamen van beide artsen, die toen allebei al overleden waren.

Bampumim Texeira, de vermoedelijke dader, bevond zich op dat moment ook nog in de woning, achter een gesloten deur. De agenten die ter plaatse waren, gebruikten een set sleutels die ze in het appartement vonden om de deur te openen. Daarna brak een vuurgevecht uit tussen beide partijen. Texeira werd geraakt in zijn hand en been. Hij werd gewond naar een ziekenhuis overgebracht, maar is buiten levensgevaar.

Het is op dit moment nog niet bekend of Texeira het koppel kende en wat zijn motief geweest kan zijn. De procureur liet ook nog niet weten waaraan de artsen juist gestorven zijn, maar zei dat ze "zonder twijfel een traumatische ervaring moeten hebben gehad".

Het penthouse waar het koppel werd gevonden bevond zich in dit gebouw

Meest gelezen