VRT kiest Songfestivalkandidaat voor 2018 opnieuw intern

De VRT kiest de Belgische inzending voor het Songfestival in 2018 opnieuw intern. Dat heeft Peter Van de Veire verteld aan Songfestival.be en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. De openbare omroep kiest de kandidaat en het nummer achter gesloten deuren.
archieffoto: Tom Dice op het Songfestival

In 2010 werden op die manier ook al Tom Dice en zijn lied "Me and my guitar" aangeduid. België haalde met dat nummer een zesde plek op het Songfestival. De Franstalige openbare omroep RTBF selecteert zijn artiesten al jaren op deze manier. 

Er zal dus geen "Eurosong" te zien zijn op Eén. "We gaan geen wedstrijd meer doen", vertelt Van de Veire aan Songfestival.be. "We gaan binnen de VRT voor 1 duidelijke keuze, zoals bij Tom Dice enkele jaren geleden. Bij Laura (Tesoro, nvdr) hebben we gemerkt dat we de energie die we in het parcours hebben kunnen steken tussen "Eurosong" (de preselectie op Eén, nvdr) en de wedstrijd, dat we die energie nu willen gebruiken om een goede act en de juiste song te zoeken. Daar willen we ons op concentreren. Dan denken we dat we hopelijk de ideale wereld gaan bereiken, als we de verhalen van Tom Dice en Laura Tesoro combineren." 

Laura Tesoro werd vorig jaar 10e voor ons land op het Songfestival. Zij kwam als winnares uit een selectieprocedure waarvoor de VRT zelf 5 artiesten had voorgedragen. Vanavond verdedigt de Franstalige kandidate Blanche met het nummer "City lights" de Belgische eer in Kiev. 

Meest gelezen