Wees gerust: de Queen (91) is geen gevaar op de weg met haar Jaguar

De Britse koningin Elizabeth heeft nog eens plaats genomen achter het stuur van haar Jaguar. Een charmant tafereel -vastgelegd op foto- maar niet uitzonderlijk voor de 91-jarige Queen. Op sociale media worden de foto's vlotjes opgepikt. Voor wie zich ongerust mocht maken: de kans is bitter klein dat de Queen een ongeluk veroorzaakt of er zelf bij betrokken raakt.
AP2005
(Archieffoto uit 2015)

Elizabeth vierde vorige maand nog haar 91ste verjaardag en blijft een uitermate bezig bijtje. De koningin kruipt regelmatig nog eens (letterlijk) op een paard en zit ook nog achter het stuur. Afgelopen zondag merkten fotografen haar op na de kerkdienst in Windsor Park in haar groene Jaguar. Op foto's is te zien hoe de Queen net boven het stuur uit komt en zich goed concentreert op de weg. (lees onder de tweets hieronder voort)

Wie zich vragen mocht stellen bij de veiligheid (voor zowel de Queen als eventuele passanten): de koningin rijdt niet op de openbare weg. Daar laat ze zich rijden door chauffeurs. De Queen reed op de 4 kilometer lange Long Walk van de kerk naar de koninklijke loge. Enkel zij en parkwachters mogen op die laan rijden. Tijdens het zondagse ritje werd ze in de auto vergezeld door een van haar lijfwachten.

Het staatshoofd is ook de enige in het Verenigd Koninkrijk die geen rijbewijs hoeft voor te leggen. Autorijden heeft ze geleerd tijdens haar dienstjaren onder W.O.II in het leger. Elizabeth maakte zich toen nuttig als automonteur (foto) en reed met de ambulance. Ze heeft een passie voor motorvoertuigen en rijdt op haar landgoed Sandringham graag rond met haar 4x4, een groene Land Rover.

©2001 Topham Picturepoint

Meest gelezen