"Kill Bill"-acteur Michael Parks overleden

De Amerikaanse acteur Michael Parks, die in films en televisiereeksen zoals "Kill Bill", "Django unchained" en "Twin Peaks" meespeelde, is overleden. Volgens zijn agente overleed hij in Los Angeles. Dat meldden de filmwebsites Deadline.com en Variety. Hij was 77.

Parks was de beste acteur die hij ooit heeft gekend, schrijft regisseur en scenarist Kevin Smith (46) op Instagram (zie onder). Hij heeft zijn films "Tusk" (2014) en "Red state" (2011) speciaal met Parks in de hoofdrol geschreven.

Zijn eerste filmvertolking deed Parks 1966 in John Hustons film "The bible" als Adam. Hij speelde in televisieseries als "Then came Bronson" en "The equalizer" mee. In David Lynchs cultserie "Twin Peaks" vertolkte hij de drugsdealer Jean Renault. De regisseurs Robert Rodriguez en Quentin Tarantino haalden hem voor "From dusk till dawn", "Kill Bill", "Grindhouse" en "Django unchained" voor de camera. Onlangs was hij nog te zien aan de zijde van Mel Gibson in de Franse thriller "Blood father" (2016).

EPP

Meest gelezen