Bijna 1 miljoen kijkers zagen Blanche live doorstoten naar Songfestivalfinale

"Belgium": dat verlossende woord hebben bijna 1 miljoen Vlamingen gisterenavond live gehoord op Eén, aan het einde van de eerste halve finale van het Songfestival. Gemiddeld hebben 817.865 kijkers de show op Eén gevolgd.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Met gemiddeld 817.865 kijkers en een marktaandeel van 39,6 procent scoort de eerste van drie Songfestivalshows dit jaar niet slecht.  Het piekmoment was om 23.09 uur, kort voor de bekendmaking dat de Belgische inzending Blanche als tiende en laatste kandidate de finale van de liedjeswedstrijd haalde. Op dat moment waren er 955.162 kijkers, een marktaandeel van 58,5 procent.

Op la Une, de eerste tv-zender van de Franstalige openbare omroep RTBF, keken gemiddeld 363.945 kijkers naar de halve finale met hun kandidate Blanche, goed voor een marktaandeel van 25 procent.

Ter vergelijking: Laura Tesoro, de Belgische inzending van vorig jaar, lokte voor haar tweede halve finale vorig jaar gemiddeld 997.310 kijkers naar Eén. Ook toen piekte het aantal kijkers op het moment van de bekendmaking van de finalisten, naar 1.310.146 kijkers.

Meest gelezen