Blanche stuurt de concurrentie wandelen op iTunes

Na haar deelname aan de eerste halve finale van het Songfestival duikt Blanche in liefst 21 Europese landen op in de lijsten met meest gedownloade nummers op iTunes. Daarmee laat ze (voorlopig) al haar concurrenten achter zich.

Blanche is hot. Niet alleen op het Songfestivalpodium, maar ook op iTunes. In België, Estland en Litouwen is "City lights" momenteel het meest gedownloade nummer op de mediaspeler van Apple, zo weet esctracker.com.

In nog eens 18 landen duikt haar nummer eveneens in de hitlijsten van iTunes op. In Nederland staat ze op 3, in Zweden op 8, in Oekraïne op 11 en in Noorwegen op 15. Daarnaast doet ze het goed in Finland, Denemarken, Tsjechië, Griekenland, Polen, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Ierland, Portugal, Zwitserland, Duitsland en (in minder mate) het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Geen enkel ander land doet momenteel beter. Wel volgt Portugal op de voet met een notering in 18 landen. In Portugal zelf en in Litouwen staat "Amar pelos dois" van Salvador Sobral op 1 in de hitlijsten van iTunes. Ook Italië (10 noteringen), Zweden (9 noteringen), Moldavië (9 noteringen) en Australië (8 noteringen) doen het goed.

YouTube en Spotify

Op YouTube liggen de kaarten anders. Daar spant Italië de kroon met ruim 111 miljoen views voor de clip bij "Occidentali's karma" van Francesco Gabbani. Blanche staat op de vierde plek met dik 4,2 miljoen views voor de videoclip bij haar nummer.

Beter vergaat het haar dan weer op Spotify. Hier moet ze enkel Zweden met "I can't go on" van Robin Bengtsson laten voorgaan en weet ze Italië achter zich te houden.

Meest gelezen