Fan van Radiohead achterhaalt snelweglocatie albumcover "OK computer"

Een fan van Radiohead beweert dat hij de locatie heeft gevonden waarop het beeld is gebaseerd dat op de cover van "OK computer" staat, het album dat de Britse band in 1997 uitbracht. Het zou gaan om een verkeersknooppunt in Connecticut.

Een gestileerde tekening van een anonieme snelwegsplitsing: dat beeld domineert de cover van "OK computer", het iconische album van Radiohead dat 20 jaar geleden verscheen.

Sindsdien vragen fans zich af op welke precieze locatie het beeld is gebaseerd. Op Reddit beweert 1 van hen nu dat hij het antwoord kent. Hij stelt dat het om de kruising van de I-84 en de I-91 snelwegen in Hartford in de Amerikaanse staat Connecticut gaat.

"Roadgeeks"

"Ik dacht altijd dat het beeld te wazig was om te identificeren", schrijft hij. "Tot ik op de andere ontwerpen van de albumcover van "OK computer" stuitte die recent zijn vrijgegeven. Die tonen niet bijster veel meer, maar maken wel duidelijk dat de site stedelijk, heuvelachtig en waarschijnlijk Amerikaans is gezien de verkeersborden en het feit dat het verkeer rechts rijdt."

De gebruiker zocht hierop zijn toevlucht tot een onlineforum waar "roadgeeks" uitgebreid over snelwegen en infrastructuur discussiëren. Zes uur later kwam een van hen met het verlossende antwoord op te proppen.

De Redditgebruiker zet zijn these kracht bij met links naar onder meer Google Maps, Google Streetview en een gif.

Hij vermoedt dat de foto is genomen vanuit een raam van het nabijgelegen Hiltonhotel. Hij meent zelfs de exacte datum te weten waarop dat gebeurde: 20 augustus 1996. Die dag speelde Radiohead een concert in Hartford. Het was een van hun laatste optreden in de VS vooraleer ze naar het Verenigd Koninkrijk terugkeerden om "OK computer" op te nemen.

Meest gelezen