Gebruikers prepaidkaarten moeten die voor 7 juni registreren

Ongeveer 1,6 miljoen gsmgebruikers met een prepaid-simkaart hebben nog tot 7 juni de tijd om zich bij hun mobiele operator te registreren. Doen ze dat niet, dan wordt hun simkaart gedeactiveerd. Er is een speciale informatiewebsite gelanceerd, mét aftelklok naar de ultieme deadline.

De registratie van nieuwe prepaid-simkaarten is sinds eind vorig jaar verplicht. De federale regering nam die maatregel in de nasleep van de aanslagen van 22 maart. Gebruikers van een bestaande prepaidkaart kregen een half jaar de tijd om hun identiteit bij een mobiele operator te registreren. Op 7 juni loopt die overgangsperiode ten einde.

Sinds december vorig jaar hebben al 2 miljoen gebruikers van prepaidkaarten zich bij hun mobiele operator geregistreerd. Zowat 1,6 miljoen anderen hebben dat nog niet gedaan. Als deze trend zich voortzet, zullen 1,2 miljoen simkaarten volgens telecomregulator BIPT niet zijn geïdentificeerd voor de vervaldag. In dat geval zullen ze definitief worden geschrapt door de operatoren: gebruikers zullen hierna dus niet meer kunnen bellen of gebeld worden, sms'en of surfen op het internet.

Sommige operatoren beginnen ongeregistreerde simkaarten al in de loop van deze maand te schrappen, na een eerdere waarschuwing. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het daarom belangrijk dat alle prepaidkaart-eigenaren zich zo snel mogelijk aan hun mobiele operator bekendmaken, benadrukt minister van Telecom Alexander De Croo. Hij benadrukt dat de hele procedure slechts een paar minuten in beslag neemt.

Hoe registreer je een simkaart?

Via een speciale website kunnen gebruikers van een prepaid-simkaart zich informeren over hoe ze zich via hun mobiele operator kunnen registreren. Er loopt online ook een aftelklok tot de ultieme deadline daarvoor, 7 juni.

Meest gelezen