Hongerige zwarte beer jaagt op versgebakken brownies

In de Amerikaanse staat Connecticut heeft een zwarte beer geprobeerd een keuken binnen te dringen om te smullen van versgebakken brownies. "Hij was zichtbaar boos omdat hij geen brownie kreeg", vertelt de buurman, Bob Belfiore, die het uitzonderlijke tafereel vastlegde op foto.
Credit: Instagram Bob Belfiore

Wat doe je als er plots een hongerige zwarte beer op het terras staat? Dat vroeg ook Bob Belfiores buurman zich af toen die brownies aan het bakken was in zijn keuken. De nieuwsgierige beer was op de balustrade van het terras geklommen, maar slaagde er niet in om vervolgens het glazen keukenraam te openen. Belfiore legde het uitzonderlijke tafereel vast op foto.

Vervolgens probeerde hij samen met zijn buurman de ongewenste bezoeker weg te jagen, maar die wou geen 'nee' aanvaarden. "Hoewel hij daar schattig stond te balanceren, was hij zichtbaar boos omdat hij geen brownie kreeg", vertelt Belfiore aan de BBC.

Na verscheidene pogingen om het hongerige dier af te schrikken, belde Belfiore uiteindelijk naar de lokale politie. "Een beer probeert een huis binnen te dringen en hij is niet bang voor lawaai of geschreeuw." Na meermaals tegen het keukenraam te duwen, probeerde het koppige dier bovendien via andere deuren het huis te betreden.

"Voeder nooit beren"

De politie kwam een uur later ter plaatse, maar de beer had zijn zoekactie tegen die tijd gestaakt en de nabije omgeving van het huis verlaten.

De Connecticut's Department of Energy and Environmental Protection (DEEP) raadt buurtbewoners aan maatregelen te nemen om conflicten met zwarte beren te vermijden. In de lenteperiode zijn ze namelijk actiever op zoek naar eten. "Als je houdt van beren, voeder hen dan nooit", aldus de directrice van het DEEP Susan Whalen.

Meest gelezen