Prins Haakon van Noorwegen sluipt weg van galadiner om... baard te scheren

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft een bizarre grap uitgehaald op het galadiner ter ere van de 80e verjaardag van zijn ouders. Halfweg de bijeenkomst vol koninklijke gasten sloop hij met een volle baard weg, om even later gladgeschoren terug aan tafel te schuiven.

In het koninklijk paleis in Oslo was het gisteren over de koninklijke koppen lopen voor een diner te ere van de verjaardag van de Noorse koning Harald en zijn echtgenote koningin Sonja. Allebei blazen ze dit jaar 80 kaarsjes uit. Harald deed dat al op 21 februari, Sonja mag dat op 4 juli doen.

Hun oudste zoon Haakon vond de plechtstatige bijeenkomst klaarblijkelijk de perfecte gelegenheid om een grap uit te halen. Halfweg het diner was hij plots spoorloos verdwenen. Toen hij een poosje later terugkeerde, kon niemand er naast kijken: de kroonprins had doodleuk zijn volle baard afgeknipt en zich vervolgens gladgeschoren. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk.

(Lees voort onder foto's)

Naast de Noorse koninklijke familie, waren ook tal van buitenlandse koninklijke gasten op het diner aanwezig. Onder anderen koning Filip en koningin Mathilde tekenden present evenals koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland, hun (schoon)moeder prinses Beatrix en koningin Margrethe van Denemarken.

(Foto's onder: koning Filip met prinses Märtha Louise van Noorwegen, koningin Mathilde met prins Carl Philip van Zweden, koning Willem-Alexander van Nederland met Groothertogin Maria-Teresa van Luxemburg en prinses Beatrix van Nederland met kroonprins Frederik van Denemarken)

(Lees voort onder foto's)

Voor het diner begon verschenen koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en zijn echtgenote prinses Mette-Marit even op het balkon van het paleis om het volk te groeten. Toen dat een verjaardagslied aanhief, kon Haakon een vrolijk dansje niet onderdrukken.

Meest gelezen