Pukkelpop vernieuwt: Shelter en Wablief?!-podium verdwijnen voor Lift en Booth

Pukkelpop gooit zijn terreinindeling dit jaar door elkaar: vaste waarden The Shelter en de Wablief?! verdwijnen van de wei. De Lift en Booth, de kleinere podia waar de organisatie vorig jaar mee experimenteerde, krijgen deze editie een volwaardige programmatie.
Pukkelpop telt nog steeds 8 podia: de Lift en Booth krijgen een volwaardig programma

The Shelter, min of meer gelegen achter het hoofdpodium en de Marquee, was jarenlang een vaste waarde op het Pukkelpopterrein. Fans van het stevigere gitaarwerk, richting punk en punkrock, vonden daar hun gading. Dat podium verdwijnt dit jaar van de Pukkelpopwei. De typische bands die daar geprogrammeerd werden, krijgen hun plaats op de andere podia, zo laat de organisatie weten.

De Wablief?!-tent is hetzelfde lot beschoren. Daar kregen vooral Belgische artiesten een plaats op de affiche. Ook zij verdwijnen zeker niet uit de programmatie, verzekert Pukkelpop. Onder meer Warhola, het soloproject van Oliver Symons van Bazart, stond er vorig jaar op de affiche, terwijl Bazart toen al een hogere plek kreeg toegewezen in de ruimere Marqueetent.

Pukkelpop wil met deze veranderingen naar eigen zeggen elke artiest meer tijd en ruimte geven om in de allerbeste omstandigheden een show te spelen. “We proberen nog scherper te programmeren. Elke artiest op de juiste plaats en binnen de juiste schaalgrootte”, zegt organisator Chokri Mahassine daarover.

Nieuwigheden in de Lift en Booth

Hoewel The Shelter en de Wablief?! verdwijnen, behoudt Pukkelpop acht podia. De Lift en Booth, twee kleinere zijpodia die vorig jaar voor het eerst een plaats kregen in Kiewit, worden permanente podia. "Ze werden vorig jaar bijzonder goed ontvangen, en worden dit jaar daarom verder verfijnd", verklaart de organisatie die keuze.

In de Booth kunnen festivalgangers met een voorliefde voor beats terecht bij beloftevolle dj’s uit binnen- en buitenland. De Lift krijgt een thematische programmatie per festivaldag. Urban muziek regeert op donderdag, pop-rock is het thema op vrijdag en fans van de stevigere gitaren komen op zaterdag aan hun trekken. Ook in de Marquee is het op de laatste festivaldag al gitaarwerk wat de klok slaat. 

De nieuwe podiumindeling staat op de website van Pukkelpop. Op de precieze uurregeling per podium is het nog enkele weken wachten. Samen met dit nieuws maakt Pukkelpop nog 8 nieuwe namen bekend: Témé Tan, Anna Of The North, Bjeor, DC Salas, DMT Lemons, Forest Swords, RAY BLK en Supreems.

Meest gelezen