Al 14.000 mensen willen verbod op paardenkoetsen in Brussel

Op een Franse petitiewebsite zijn al 14.000 handtekeningen ingezameld om de paardenkoetsen in Brussel te verbieden. De paarden die gebruikt worden op de toeristische rondritten zouden ongelukkig en oververmoeid zijn, maar daar is volgens de uitbaters niets van aan. "De petitie is grotendeels door Fransen ondertekend, die hebben mijn paarden nog nooit gezien."

Sinds 2013 rijden er paardenkoetsen door het historische centrum van onze hoofdstad. Wie dat wil, kan tegen betaling een toeristisch ritje maken door de straten en steegjes van het centrum. Tot nog toe is dat zonder problemen verlopen, maar sinds kort is er op een Franse website een petitie gestart om de koetsen te verbieden. In amper enkele dagen tijd, zijn er ruim 14.000 handtekeningen verzameld.

Volgens de initiatiefnemers zijn de paarden ongelukkig en oververmoeid, maar daar is niets van aan zegt uitbater Thibault Danthine aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Het is een petitie op een Franse site", zegt hij. "De overgrote meerderheid van de ondertekenaars komt uit Frankrijk. De mensen die dat tekenen hebben mijn paarden nog nooit gezien. Het is dus weinig geloofwaardig", klinkt het.

Het stadsbestuur van Brussel laat weten dat het achter de paardenkoetsen van Thibault Danthine blijft staan.

Meest gelezen