Commotie over zwangere vrouw van Macron op cover Charlie Hebdo

De cover van de meest recente editie van het satirische blad Charlie Hebdo verhit de gemoederen in Frankrijk. De tekenaar Riss toont de pasverkozen president Emmanuel Macron die de hand op de buik van zijn zwangere echtgenote legt. Daarbij staat de titel: "Hij gaat mirakels verrichten".

Het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo spaart Emmanuel Macron niet. Voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen riep het magazine op om voor Macron te stemmen. In de meest recente editie wordt de draak gestoken met Macron.

Bij de kop "hij gaat mirakels verrichten" staat de nieuw verkozen president met zijn hoogzwangere echtgenote afgebeeld. In Frankrijk is er commotie ontstaan over de cover. Macrons echtgenote Brigitte is 64 jaar oud.

Meest gelezen