Interim-baas FBI: "Onderzoek naar Moskou gaat door"

Directeur ad interim Andrew McCabe van de Amerikaanse federale recherche FBI heeft het Amerikaanse Congres verzekerd dat het onderzoek naar veronderstelde Russische inmenging in de verkiezingen van vorig jaar doorgaat, niettegenstaande president Donald Trump FBI-directeur James Comey heeft ontslagen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Sinds Trump Comey verrassend de laan uitstuurde, is de dagelijkse leiding van de FBI in handen van McCabe. "Wat ook de veranderde omstandigheden zijn, het werk gaat voort", zei die tijdens een hoorzitting in de Senaatscommissie voor de inlichtingendiensten. "Er is geen enkele poging geweest om ons onderzoek te ondergraven".

De FBI onderzoekt of er tijdens de verkiezingscampagne al of niet contacten tussen de Trump-campagne en vertegenwoordigers van Moskou zijn geweest, een zaak die zeer gevoelig is voor het Republikeinse staatshoofd.

McCabe weerlegde ook de interpretatie van woordvoerster Sarah Huckabee Sanders van het Witte Huis dat Comey niet alleen het vertrouwen van Trump, maar ook van de rest van de FBI had verloren. Volgens McCabe genoot Comey "brede steun" binnen de dienst, is geniet hij die steun nog altijd.

"Het leeuwendeel van het FBI-personeel had een stevige, positieve band met directeur Comey", zei McGabe aan de Senaatscommissie. "Het was in mijn beroepsleven een  privilege en eer met hem te hebben gewerkt".

Meest gelezen