Koen Crucke: "Vijf keer eten per dag om niet bij te komen"

De acteur en operazanger Koen Crucke heeft in "Over eten" uitgelegd hoe hij op gewicht blijft. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkesidis deden op Eén ook uit de doeken dat kraantjeswater even gezond is als flessenwater en om high te worden van maanzaad moet je immense hoeveelheden van de zaadjes van de papaverplant verorberen.

Koen Crucke heeft in "Over eten" openhartig verteld over zijn eetgewoontes en zijn strijd tegen de kilo's in het verleden. Vandaag blijft hij op gewicht door vier tot vijf keer per dag gezond te eten.

"Mijn man Jan Gheysens is al 47 jaar mijn vaste toeverlaat. Hij maakt vier tot vijf keer per dag een gezonde maaltijd voor me. Ik eet kleine porties en sta elke dag op de weegschaal. Vandaag weeg ik 67 kilo", aldus Crucke.

Koen Crucke woog in het verleden 130 kilo, vermagerde tot 70 kilo en kwam daarna bij tot 113 kilo. "Om het jojo-effect te bestrijden hou ik mijn gewicht vandaag nauwgezet in de gaten. Mijn dokter zei me dat het vermageren of doodvallen was. Aan plastische chirurgie doe ik niet mee", geeft Crucke nog mee.

Kraantjeswater is even gezond als flessenwater

In "Over eten" gaf Marjolein Vanoppen van de Universiteit Gent uitleg over de kwaliteit van kraantjeswater. Volgens de professor is de kwaliteit van kraantjeswater minstens even goed als flessenwater en soms is de kwaliteit van kraantjeswater beter.

We leerden ook dat je exorbitant veel pistolets met maanzaad moet verorberen om high te worden. Maanzaadjes zijn zaadjes van papaver, de plant waarvan heroïne en opium kan gemaakt worden. "Maar om er high van te worden moet je kilo's eten", verduidelijkt professor Tara Grauwet van de KU Leuven.

Tot slot werd in "Over eten" ook meegegeven dat zalmforel geen zalm is, maar een forel die hetzelfde eten heeft gekregen als gerookte zalm.

Meest gelezen