Luchthaven Antwerpen krijgt vanaf midden december skivluchten naar Zwitserland

Vanaf 14 december zullen er vanop de luchthaven van Antwerpen vier keer per week vluchten vertrekken naar de Zwitserse stad Sion. Dat heeft PowdAir bekendgemaakt. De nieuwe Britse luchtvaartmaatschappij mikt specifiek op de wintersporters.

PowdAir belooft vluchten op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag vanop Antwerp Airport. Het is nog niet duidelijk welk toestel de maatschappij zal inzetten. Eerder had PowdAir "Brussel" vooropgesteld als Belgisch vertrekpunt voor de skivluchten, maar dat blijkt dus de luchthaven van Antwerpen te zijn.

De maatschappij zal komende winter Sion verbinden met in totaal acht buitenlandse luchthavens. Behalve om Antwerpen gaat het om Hamburg in Duitsland en de Britse bestemmingen London Luton, London Southend, Southampton, Bristol, Manchester en Edinburgh. Sion is de hoofdplaats van het Zwitserse kanton Wallis. Skioorden als Crans Montana, Verbier en Zermatt liggen vlakbij.

Een ticket zou gemiddeld 140 pond (166 euro) kosten voor een enkele vlucht, belooft PowdAir. Het vervoer van de ski's zit in die prijs vervat. De ticketverkoop zou begin juni van start gaan.

Meest gelezen