Opnieuw recordaantal mensen overgeschakeld naar nieuwe energieleverancier

Het aantal Vlaamse klanten dat vorig jaar veranderde van energieleverancier heeft opnieuw een record bereikt. Het gaat zowel om particulieren als om bedrijven. 675.000 klanten stapten over voor elektriciteit en 475.000 voor aardgas. Dat blijkt uit het jaarlijkse marktrapport van de VREG, de Vlaamse energieregulator.

De jongste jaren gaan mensen steeds vaker actief op zoek om het goedkoopste tarief te vinden voor elektriciteit en gas. Ze worden daarbij geholpen door het feit dat het heel wat makkelijker is geworden om van leverancier te veranderen. Daarnaast zijn er ook handige tools, zoals die van de VREG, waarmee je snel kan berekenen wie voor jou het voordeligste tarief heeft.

"In de eerste plaats rekenen mensen op een betere prijs", zegt Dirk Van Evercooren van de VREG. "Op de tweede plaats zijn ze op zoek naar een betere dienstverlening. En ze zijn ook heel vaak op zoek naar groene stroom, elektriciteit afkomstig van hernieuwbare bronnen. Vlaanderen is daar een van de koplopers van Europa, net zoals er veel gewisseld wordt van leverancier zijn er heel veel groene contracten in de markt."

Meest gelezen