Oscarwinnaar Steve McQueen maakt documentaire over Tupac Shakur

De Britse Oscarwinnaar Steve McQueen heeft de toestemming gekregen van de familie van de in 1996 overleden Tupac Shakur om een documentaire over het leven van de Amerikaanse rapper te maken. "Het raakt me dat ik een film over het leven van deze legendarische artiest mag maken", reageert McQueen.

Steve McQueen gaat een documentaire maken over het leven van de Amerikaanse rapper Tupac Shakur. De Britse regisseur van "Hunger", "Shame" en "12 years a slave" was drie jaar geleden de eerste zwarte regisseur die de Oscar voor beste regie in de wacht heeft gesleept. Hij won die prijs voor "12 years a slave".

Tupac Shakur wordt gezien als een van de invloedrijkste figuren uit de hiphopwereld in de jaren 90. Hij stierf in 1996 aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een schietpartij op 25-jarige leeftijd.

"Het raakt me dat ik deze film mag maken. Ik studeerde aan de filmschool van New York in 1993. Ik herinner me nog goed hoe Tupac Shakur in geen tijd uitgroeide tot een van de belangrijkste figuren uit de hiphopwereld", reageert Steve McQueen.

Shakur werd vorige maand als eerste hiphopartiest ooit opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Er wordt op dit ogenblik gewerkt aan verschillende films over Tupac Shakur. Dit jaar worden de langspeelfilms "All eyez on me" en "LAbyrinth" in de bioscoop verwacht.

Meest gelezen