Stad Aalst: "Vermoeden dat we weten wie er achter geurhinder zit"

De stad Aalst denkt dat ze weet wie er achter de geurhinder zit die Aalst begin mei dagenlang in de ban hield. "Via labogegevens en gegevens van mensen op het terrein hebben we een dossier samengesteld. Ik denk dat de daad en de dader wel geïdentificeerd kunnen worden", reageert burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) aan VRT Nieuws.
Archiefbeeld

Begin deze maand werd Aalst dagenlang geteisterd door een mysterieuze stank die uit de rioleringen leek te komen. Volgens de eerste analyses ging het om koolwaterstoffen die in de riolering terechtgekomen waren. De vraag blijft waar die stank vandaan kwam en of de lozing accidenteel of kwaadwillig is. Maar het stadsbestuur van Aalst denkt nu wel te weten wie er achter zit. 

"We hebben met man en macht gezocht naar de oorzaak van dit heel hinderlijke probleem. We hebben een hele intensieve analyse gedaan van de verschillende gegevens. Via een gecombineerde analyse van labogegevens en gegevens van mensen op het terrein hebben we een perfect dossier samengesteld. Dat hebben we overgemaakt aan het parket en ik denk dat er wel tot de identificatie van daad en dader kan overgegaan worden."

Er zijn vermoedens over wie het gaat, maar in het belang van het onderzoek kan en mag de burgemeester geen verdere details geven.

Meest gelezen