Taakstraf voor vloekende Pokémon Go-speler in Russische kerk

De Russische blogger Ruslan Sokolovsky is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf voor het spelen van Pokémon Go in een orthodoxe kerk in Jekaterinenburg. "Ik ben tevreden. Ik ga Pokémon Go nooit meer spelen want het is uit de mode", reageerde Sokolovsky.

De 22-jarige Russische blogger Ruslan Sokolovsky is door een rechter in Jekatarinenburg veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3,5 jaar en 160 uur gemeenschapsdienst voor blasfemie.

Sokolovsky had vorig jaar een video gepost waarin hij te zien is in een Russisch-orthodoxe kerk in Jekatarinenburg. Terwijl hij Pokémon Go speelt gebruikt Sokolovsky schuttingtaal en vergelijkt hij Jezus met een figuurtje uit het populaire spel Pokémon Go.

De video ging vorig jaar viraal en de Russische politie pakte de jongeman op. Sinds augustus werd Sokolovsky in afwachting van zijn proces opgesloten. Sokolovsky reageert opgelucht op zijn straf.

"Ik ben tevreden. Ik ga nooit meer Pokémon Go spelen, want het spel is uit de mode", aldus Sokolovsky. De advocaat van de veroordeelde meldt dat er wellicht niet in beroep zal gegaan worden tegen de veroordeling.

Meest gelezen