Trump: "Ik wou FBI-chef Comey hoe dan ook ontslaan"

In een interview met CNN zegt VS-president Donald Trump dat hij FBI-directeur James Comey hoe dan ook had ontslaan. Zijn beslissing was al genomen voor Justitie die aanbeveling deed. Comey is "een aansteller en een druktemaker", aldus Trump in een toch opvallende kritiek op de door hem ontslagen FBI-topman.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De discussie over het onverwachte ontslag van FBI-directeur James Comey (foto in tekst) wordt alsmaar bitsiger in de loopgraven van Washington DC. In een interview met de zender NBC doet VS-president Donald Trump er nu nog een schep bovenop.

"Het is een aansteller en een druktemaker", zo omschrijft Trump zijn voormalige FBI-directeur. "Ik ging hem ontslaan, wat ook de aanbevelingen van het departement Justitie waren", zei de president nog. Eerder deze week had het Witte Huis nochtans gezegd dat de beslissing pas genomen was na een memorandum van viceminister van Justitie Rod Rosenstein.

Hoe dan ook "was de FBI al een jaar in virtuele chaos en die is er nog altijd niet van hersteld. U weet dit, ik weet dit. Iedereen weet dit", zei de president nog.

Opvallend is ook dat Trump zei dat hij Comey drie keer gevraagd heeft of hijzelf het onderwerp van onderzoek was naar ongeoorloofde banden met Rusland. Drie keer zou Comey dat hebben ontkend.

NBC besluit dat die gang van zaken echter "zeer ongewoon" is. Trump wordt verweten dat hij Comey ontslagen heeft als FBI-topman, omdat die een onderzoek voerde naar relaties tussen Rusland en de Trump-campagne tijdens de verkiezingen van vorig jaar.

Meest gelezen