Viool van 317 jaar oud is terecht na diefstal op trein in Londen

Een kostbare viool uit 1700 die in maart op een trein in Londen was ontvreemd, is teruggevonden. Dat meldt de Evening Standard. Het gaat om een instrument van de Italiaanse instrumentenbouwer Matteo Goffriller. Een vrouw van 51 is opgepakt.

"Ik zit in zak en as. Toen ik besefte dat ze was verdwenen, verkeerde ik in een complete shock." Die woorden liet de Britse violiste Carol Slater in maart optekenen na de diefstal van haar dierbare viool.

Het ging niet om de eerste de beste viool, maar wel om een exemplaar van de hand van Matteo Goffriller uit 1700. Hoeveel het instrument waard is, wou Slater niet bekendmaken, maar in 2015 ging een gelijkaardig exemplaar voor 180.000 Britse pond (ruim 213.000 euro) onder de hamer. Alles samen zouden vandaag niet meer dan 20 zulke violen bestaan.

Gatwick Express

De viool verdween vroeg in de ochtend op de Gatwick Express in Victoria Station in Londen toen Carol en haar echtgenoot onderweg waren om een vlucht te nemen. De violiste riep hierop de hulp van het publiek in om het instrument terug te vinden.

Volgens de Evening Standard is dat intussen gelukt. De viool is teruggevonden in een huis in het noordwesten van Londen en zou licht beschadigd zijn. Een vrouw van 51 is opgepakt op beschuldiging van diefstal.

Meest gelezen