Vlaamse met Oostenrijk op Songfestival: "Zenuwen staan gespannen"

De Oostenrijkse halvefinalist Nathan Trent wordt vanavond geruggensteund door de Vlaamse achtergrondzangeres Helena De Maertelaere. "De zenuwen staan hier gespannen. We weten echt niet of we ons vanavond zullen plaatsen voor de finale, want er zitten heel wat sterke kandidaten in de tweede halve finale", meldt De Maertelaere vanuit Kiev.

Blanche is niet de enige Belgische zangeres die dezer dagen het mooie weer maakt op het podium van het Eurovisiesongfestival in Kiev. Vanavond staat de achtergrondzangeres Helena De Maertelaere uit Deinze op het podium met de Oostenrijkse zanger Nathan Trent.

"De vakjuryfinale van gisteren bezorgde ons een grote rush. Het was de eerste repetitie met veel volk in de zaal. Het is een fantastische ervaring om hier op het podium te staan. Alles is goed verlopen en we hebben ons uiterste best gedaan", aldus De Maertelaere.

Nathan Trent uit Oostenrijk zingt als tweede halvefinalist "Running on air" op het Songfestival. Zo vroeg in de uitzending zitten is niet noodzakelijk een nadeel, maar de kwalificatie is niet evident, vindt De Maertelaere. "Nathan Trent is gemaakt voor het podium, maar de zenuwen beginnen nu wel wat gespannen te staan. Gelukkig heeft hij heel veel charisma."

"Er zitten heel wat sterke acts in de tweede halve finale. "Apollo" van het Zwitserse Timebelle is een heel tof lied. De Nederlandse inzending van dit jaar vind ik ongelofelijk. Ik ben een supporter van OG3NE." Helena De Maertelaere zal vanavond ook in beeld komen tijdens de act van Nathan Trent.

De stad Kiev heeft de in Wenen studerende De Maertelaere aangenaam verrast. "We zijn hier aangekomen toen het 26 graden warm was. Het is hier prachtig weer en de stad heeft een heel jonge vibe. De mensen zijn hier heel vriendelijk en het eten is voortreffelijk. Zo goed had ik het niet verwacht", besluit De Maertelaere.

De volgorde van de tweede halve finale

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival wordt live uitgezonden op Eén vanaf 21 uur. Omstreeks 23 uur wordt bekendgemaakt welke tien landen doorstoten naar de finale.

1. Servië - Tijana Bogicevic: "In too deep"
2. Oostenrijk - Nathan Trent: "Running on air"
3. Macedonië - Jana Burceska: "Dance alone"
4. Malta - Claudia Faniello: "Breathlessly"
5. Roemenië - Ilinca ft. Alex Florea: "Yodel it!"
6. Nederland - OG3NE: "Lights and shadows"
7. Hongarije - Joci Pápai: "Origo"
8. Denemarken - Anja: "Where I am"
9. Ierland - Brendan Murray: "Dying to try"
10. San Marino - Valentina Monetta and Jimmie Wilson: "Spirit of the night"
11. Kroatië - Jacques Houdek: "My friend"
12. Noorwegen - JOWST: "Grab the moment"
13. Zwitserland - Timebelle: "Apollo"
14. Wit-Rusland - Naviband: "Story of my life"
15. Bulgarije - Kristian Kostov: "Beautiful mess"
16. Letland - Fusedmarc: "Rain of revolution"
17. Estland - Koit Toome & Laura: "Verona"
18. Israël - IMRI: "I feel alive"

Meest gelezen